Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

CUPCAKES ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ


ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 φλιτζ.τσα. ζάχαρη
2 κουτ.σουπ.μέλι
1 φλιτζ.τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζ.τσαγ. καλαμποκέλαιο
1 κουτ.γλ. βανίλια
3 φλιτζ.τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκ. μπέκιν σόδα
2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουτερ
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.γλυκ. κανέλα
1 κουτ.γλυκ. τζίντζερ
1/2 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντδροκομμένα
1 κουτ.σουπ. σταφίδες
1 κουτ.γλυκ παπαρουνόσπορο
1 κουτ.σουπ. σπόροι ηλίανθου

Για την επικάλυψη με φιστικοβούτυρο
180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. φιστικοβούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι μαζί με τ ζάχαρη για 4'.Προσθέτουμε το μέλι και τα αυγά ένα ένα.Χτυπάμε για άλλα 4'.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα,το αλάτι, το τζίντζερ,τη σόδα,το μπέικιν πάουντερ και όλους τους σπόρους .Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη βανίλια.Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια κι ανακατεύουμε.Ετοιμάζουμε τις θήκες για cupcakes.Ψήνουμε στους 170 C για 25'.

Για την επικάλυψη με φιστικοβούτυρο
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και δυναμώνοντας σταδιακά, καθώς το μείγμα σφίγγει.Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.Γαρνίρουμε τα cupackes χρησιμοποιώντας κόρνε.

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος ψησίματος:25'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου