Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

CUPCAKES ΜΟΧΙΤΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΝΤΑΣ





ΥΛΙΚΑ
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικι πάουντερ
2 σφηνάκια λευκό ρούμι
200 γρ βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά
300γρ μαύρη ζάχαρη
χυμό 1 λάιμ
ξύσμα 1 μετρίου λεμονιού
2 φακελάκια αφέψημα μέντας διαλυμένα σε 1/2 φλιτζ βραστό νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200γρ τυρί κρέμα
200γρ τυρί mascarpone
160γρ άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ μέντας
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
μερικά δροσερά φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν περίπου 5-6'.Ρίχνουμε το ξύσμα,τα αυγά ένα ένα,το ρούμι,το χυμό λάιμ και τη μέντα.Όταν το μείγμα μας ομογενοποιήθει,ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι(κοσκινισμένο)με το μπέικι πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς.Αδείαζουμε το μείγμα σε χαρτάκια ή φορμάκια για cupcakes.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' στους 180C.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Στον κάδο του μίξερ,χτυπάμε με το φτερό τα δυο τυριά για 2-3' να ενωθούν.Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και τέλος το λικέρ μέντας και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.Βάζουμε την επικάλυψη σε κορνέ και καλύπτουμε την επιφάνεια των cupcakes.Γαρνίρουμε με μερικά φυλλαράκια δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου