Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

CUPCAKES ΚΑΡΥΔΑΣ



ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζ τσαγ. αλεύρι
2 1/4 κ.γ. μπέικι πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
3/4 φλιτζ. τσαγ.ανάλατο  βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 1/3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 αυγά
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα καρύδας (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 φλιτζ. τσαγ. ανάλατο  βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 1/2 φλιτζ τσαγ ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζ. τσαγ. γάλα καρύδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. αλάτι
1 1/2 φλιτζ τσαγ νιφάδες καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν περίπου 4'.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.Προσθέτουμε τη βανίλια και το μισό μείγμα του αλευριού(το αλεύρι, το μπέικι παόυντερ και το αλάτι),ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφήσει τα υλικά.Προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι γάλα καρύδας.Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού,ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες για cupcakes.Βάζουμε το μείγμα μέχρι τα 2/3 στις θήκες.Ψήνουμε για 20-25' στους 175C.Με ένα ξύλο απο σουβλάκι βυθίζουμε στο cupcake και αν βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί.Αφήνουμε να κρυώσουν για 10'.Τα αναποδογυρίζουμε και στη συνέχεια τα αφήνουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Στον κάδο του μίξερ,χτυπάμε με το φτερό το βούτηρο μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1/3 φλιτζάνι γάλα καρύδας,τη βανίλια και το αλάτι.Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογεννοποιηθούν.Με τη βοήθεια σπάτουλας βάζουμε γλάσο σε κάθε cupcake.Πασπαλίζουμε με καρύδα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου